Consultatia second opinion

Second opinion (o a doua opinie) este privit ca un subiect tabu inca in tara noastra. Majoritatea pacientilor care ajung pentru o a doua opinie de cele mai multe ori sunt cumva stanjeniti si cu greu scot investigatii de la consulturile anterioare.

Diagnosticul de infertilitate are un impact psihoemotional major asupra cuplului. Majoritatea cuplurilor trec printr-o etapa initiala de negare a diagnosticului, etapa ce de multe ori este in defavoarea lor pentru ca vor amana o noua vizita la un specialist in infertilitate.

Asa cum niciun caz nu este identic cu altul, asa se intampla si in modul de abordare a unui caz din partea doctorilor. Apelarea la un consult de second opinion va va oferi un alt mod de abordare a cazului dumneavoastra dintr-o alta perspectiva.

Diagnosticul de infertilitate este un diagnostic minutios ce necesita o analiza atenta atat a datelor clinice cat si a analizelor.

Un mic detaliu poate fi cheia succesului cazului dumneavoastra!

Cum sa va pregatit pentru acest tip de consult?

 Daca ati apelat un consult de second opinion, e clar ca aveti intrebari fara un raspuns multumitor, asa ca nu uitati sa va notati intrebarile inainte de a ajunge la consult. De cele mai multe ori, de emotie, pacientii uita majoritatea intrebarilor.

Pregatiti toate analizele si investigatiile efectuate pana in prezent. Acest lucru va poate scuti de repetarea unor analize inca valabile.

Nu uitati ca la acest consult este obligatorie prezenta ambilor parteneri. Infertilitatea este o problema a cuplului si fiecare membru al cuplului poate avea propriile intrebari, temeri, indoieli sau, de ce nu, curiozitati despre procesul de reproducere.

Fiecare cuplu merita cel mai bun plan de tratament pentru a-si indeplini visul de a deveni parinti in cel mai scurt timp posibil!